• حضرت علی (ع) در روز اول حکومت خود ، طی سخنانی، با هشدار به ثروت اندوزان حرام ، خطاب به مردم فرمود: 

                                                                                 
بدانید فردا آنان که دنیا غرقشان ساخته وبه ملک ومال دنیا دل بسته اند ونهرها روان کرده اند واسبان زیبا وجوان زیر ران گرفته اند وکنیزکان ماه رو برگزیده اند و این ها به ننگ ورسوایی دچار شان کرده است،هرگاه ایشان را از آنچه در آن غرق شده اند منع کنم ،رفتار مرا دوست نخواهند داشت واز آن بیزاری جسته ،خواهند گفت فرزند ابوطالب ما را از حقوقمان محروم کرده است ....
با این حال، حضرت علی(ع) مبارزه ی سختی را علیه زرسالاران و زیاده خواهان آغاز نمود. یکی از این افراد، «یعلی بن منیه » حاکم یمن بود . که پس از کشته شدن خلیفه سوم، حضرت علی (ع) وی را از حکومت بر یمن عزل کرد وبه جای او فرد دیگری را انتخاب کرد.
یعلی بن منیه، که در طول حکومت خود، ثروت انبوهی اندوخته بود، هنگام بازگشت به مکه ،با چهار صد شتر بار زر ، در حرکت بود.
در این حال، زبیر ، که در تدارک جنگ جمل علیه حضرت علی(ع) بود، به او گفت :از زری که نقدا در نزد خودت داری چیزی به ما وام بده تا آن را درجنگی که در پیش گرفته ایم صرف کنیم وبعد از آن به تو باز گردانیم .
یعلی بن منیه نیز بی درنگ ،شصت هزار دیناراز اموال حرام خود را به آنان قرض داد و زبیر نیز بخشی از هزینه های لشکر جمل در مقابله با امیرالمؤمنین را با آن هماهنگ ساخت .  
زرسالاران و عناصر مسئله دار در طول تاریخ، همواره با قرار گرفتن پشت سر فتنه گران و قدرت طلبان، این جریان ها را از لحاظ مالی تغذیه کرده و تداوم دست درازی خود به اموال عمومی را تضمین می کنند.
در جریان فتنه های اخیر نیز رد پای برخی از مفسدان اقتصادی و کسانی که دست خود را از بیت المال مسلمین، کوتاه شده می دیدند، به وضوح، پیدا بود.امید است ، مسئولان امر با پی گیری لازم، این عناصر را به مردم معرفی کرده و از دست درازی مجدد آنها به بیت المال ، جلوگیری کنند.